© 2018 Self-made by nixlehtonen. Proudly created with Wix.com

Valmennukset ja hieronnat: VANTAA, ESPOO, HELSINKI & KOTKA
Y-tunnus: 2954500-4

Palveluntarjoajan tarkoituksena on edistää hyvinvointia suomessa.

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Seuraa myös:

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste nähtävissä:

Tie Naprapaatiksi

4 Vuoden urakka on alkanut
Vuodesta 2011 asti olen pyrkinyt opiskelemaan alaa jossa pääsen vaikuttamaan ihmisten toimintakykyyn. Olen hakenut vuodesta 2011 alkaen sekä syksyn, että myös kevään SOTELI-haussa lukemaan fysioterapiaa. Olin myös miettinyt Osteopatiaa, Kiropraktiikon opintoja, sekä jalkaterapiaa. Onneksi sain tiedon Naprapatian opinnoista vuonna 2017 kun tutustuin alan ihmisiin ja heidän tekemäänsä työhön. Lähdin heti etsimään lisätietoa koulutuksesta ja valintani kevään 2018 yhteishakua varten oli selvä! Minusta tulee Naprapaatti. 

 

Nuorena syttynyt kipinä Ihmiskehoa kohtaan on säilynyt ja tulevaisuudessa haluankin auttaa muita löytämään oman kipinänsä, oli kyse lajista kuin lajista tai tavoitteesta kuin tavoitteesta. Valuutta joka ei menetä keskuudessamme arvoa on terveys ja toimintakyky!

 

On vuosi 2018 ja noin 14 yhteishakua myöhemmin olen saanut tehtyä unelmastani totta. Unelmasta, jonka eteen olen tehnyt töitä jo pidemmän aikaa vuodesta 2011. Välissä olen opiskellut muita alan opintoihin liittyviä tutkintoja jotta voisin auttaa mahdollisimman monipuolisesti, sekä olen halunnut hyödyntää nämä vuodet jolloin en ole tullut valituksi. 

 

Onneksi sähköpostiini ilmestyi Kesäkuun lopulla pitkään odotettu ilmoitus: "Sinut on valittu opiskelemaan Naprapatian koulutusohjelmaan", Olen vihdoin päässyt opiskelemaan sinne minne olen halunnutkin 1.vaihtoehtona, Suomen ainoaan Naprapaatti koulutukseen. Naprapaatti koulutus on ammattikorkeakoulu tasoinen tutkinto ja on kestoltaan 4 vuotta (240 op). Sitä voi opiskella Ammattikorkeakoulu Xamk:ssa, Kotkassa.

 

Naprapaatti

Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinvaivojen, eli lihasten ja nivelten ongelmien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Naprapatia on manuaalista terapiaa. Hoitojen tavoitteena on normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytkudosten toimintaa sellaisissa nivelissä, joiden liikkuvuus on häiriintynyt. Hoito on osa kuntoutusta, jonka tavoitteena on ihmisen työ- ja toimintakyvyn edistäminen ja ylläpitäminen.


Naprapaatti käyttää hoitomenetelminään mm. nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikkaa, pehmytkudostekniikkaa sekä lääkinnällistä harjoitusterapiaa. Hoitoon voi kuulua myös teippauksia,lämpöhoitoja, sähköhoitoja, ergnomista ohjausta ja neuvontaa. 


Tutkimisen ja hoidon perustana on lääketieteellinen terveys- ja sairauskäsitys sekä sen pohjalta kehittynyt diagnostiikka ja tautiluokitus. Naprapatia pohjautuu täysin tieteellisesti todennettuihin lääketieteen tutkimustietoihin eli (EBM = Evidence Based Medicine). 

 

Naprapatian koulutohjelmaan voi hakea joka toinen vuosi, eli seuraava haku on mahdollisesti kevään 2020 yhteishaussa.

 

Ensimmäinen kouluviikko

Aloitimme ensimmäisen viikon lähinnä tutustumis viikkona toisiimme ja kampukseen, sekä koulun järjestelmiin. Ekalla viikolla pääsimme myös kuuntelemaan alumnin vierailulla millainen hänen urapolkunsa on ollut valmistumisen jälkeen.

 

 

Kirjoittelen jatkossa sitä mukaan kuin aikaa opiskeluilta jää. Kirjoitukseni ovat yhden ihmisen subjektiivinen näkemys ajasta ja opiskelusta unelmien ammattiin ja elämästä Kotkan siivellä.

 

Uusimmat tiedot ja päivitykset löydat myös some-kanavitastani, joten ota myös seurantaan:

Instagram: @nixlehtonen 

Facebook: @NixLehtonen 

Kotisivu: WWW.NIXTOFIX.COM tutustu palveluihin ja kerro kuinka voisin juuria sinua auttaa.

 

Autan mielelläni kysymysten kanssa ja mikäli opinnot kiinnostavat vastailen myös niihin.

 

Mikäli kehosi kaipaa apua, ota minuun rohkeasti yhteyttä! Tehdään arjesta kivuttomampi.

Lähteet:
http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/251_ammatti?link=true

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uusin
kirjoitus

December 9, 2018

August 25, 2018

April 10, 2018

April 5, 2018

February 12, 2018

Please reload

arkisto
Please reload

Tagit
seuraa myös
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • LinkedIn Social Icon